از سقوط افغانستان چه آموختیم؛ فروپاشی یا همبستهگی؟
۱۵ آگست سه سال پیش، دولت جمهوری با فرار اشرف غنی سقوط کرد و گروه طالبان بر افغانستان تسلط یافت. با فرار غنی، هرچند هسته مقاومت در پنجشیر شکل گرفت، اما فردای سقوط کابل، ما با یک فروپاشی تمامعیار روبهرو بودیم؛ فروریزی کامل ساختار و نیروهای سیاسی و نظامی.
از فردای پس از سقوط، نهتنها دولت در تبعید شکل نگرفت؛ بلکه همه اعضای مهم سیاسی و نظامی دولت به فرافکنی و انداختن تقصیر به شانه دیگری شروع کردند. در زمانی که میبایست همه متحد و علیه دشمن مشترک میجنگیدند، به جان همافتادند و تا هنوز که سه سال از آن فاجعه میگذرد، سریال انداختن تقصیرها به دوش دیگری جریان دارد و تا کنون هیچ مقام سیاسی و نظامیای تقصیر خودش در شکست جمهوری را نپذیرفته است.
در این پادکست روزنامه ۸صبح، به پیامدهای سقوط جمهوری میپردازیم؛ به درسهایی که از آن آموختیم و آنچه که باید میآموختیم، اما نشد. به این میپردازیم که مقاومت مدنی و نظامی علیه طالب آیا به اتحاد گروههای مختلف قومی و مذهبی میانجامد یا تضادهای موجود مانع همبستهگی و مبارزهی متحدانه خواهد شد؟ روایتی که بتواند مبنای این اتحاد باشد چیست و آیا میتوان رگههایی از این روایت را در مبارزه امروز علیه طالبان شاهد بود؟
۸صبح شما را به شنیدن این پادکست دعوت میکند.
Create your
podcast in
minutes
It is Free