iOS 10
כנס המפתחים של אפל WWDC חשף את החידושים במערכת ההפעלה לאייפונים ואייפדים – iOS. בעיקר סירי חכמה יותר שתדע לדבר עם אפליקציות אחרות, איימסג' הופך להיות דומה יותר לוואטסאפ מאשר לסמס (ויתחרה ב"אלו" של גוגל), וחיפוש טוב יותר של התמונות. ומה עם הפרטיות? יש כזאת.
רובוט בורחפרומובוט הרוסי הוא רובוט שירות שמסייע באוזרים שבהם יש קהל רב – כלומר דייל. הוא עונה לאנשים על שאלות, מכוון אותם, ומספק מדיע על המצסך שיש לו על החזה, או פשוט מציג פרסומות. החברה אומרת שהוא יודע גם לזכור אותך אם הוא ראה אותך בעבר. הוא פשוט מצלם ויוצר לעצמו מאגר של זיהוי פנים כנראה.
באתר של פרומובט יש איור שמתאר את היתרונות שלו לעומת דיילת אנושית – לדיילת צריך לשלם שכר -הוא לא (למרות שצריך לשלם עליו פעם אחת בשביל לקנות או לשכור אותו). דיילת זקוקה להפסקות – הוא עובד ברצף (אם כי במציאות יש לו סוללה שצריך להטעין), דיילת נהיית חולה, הוא לא חולה. דיילת צריכה מדים, הוא מסתובב ערום, דיילת צריכה הכשרה, הוא לא יתבלבל או יתעה בדרך. ככה כתוב באתר. אבל הוא כן תעה בדרך פעם אחת.
מה שקרה הוא שרובוט אחד מהגירסה הבאה פשוט עזב את מרכז הפיתוח כי אחד המהנדסים שכח את הדלת ואת השער פתוחים, נסע 50 מטר ברחוב, ירד לכביש ונעצר כשהסוללה שלו התרקונה. לפי החברה, הוא גרם לפקק תנועה ועורר המון תשומת לב, עד שהמהנדס הבחין בכך ואסף אותו בחזרה. כי בפוסט בבלוג של החברה, מתואר כמה אנשים התלהבו ורצו לשחק איתו ולהצטלם איתו, וכמה הוא היה טוב בלעקוף את המכשולים בהרפתקאה הקטנה שלו, והוא כנראה ידע בדיוק איפה הוא נמצא כי יש לו GPS.
גם אם זה באמת מה שקרה, והמהנדס באמת עשה את זה בטעות, והחברה לא שלחה מיוזמתה את הרובוט לרחוב בשביל למשוך תקשורת, לא נראה שהיא סובלת מתשומת הלב שהיא קיבלה. החברה גם טורחת לספר לנו מתי יוצג הדגם הבא של הרובוט שהם כל כך גאים בו.
השאלה המטרדיה היא האם זהו, הרובוטים יחסלו אותנו כי הם יחליטו לברוח מהמפעל ולירות באנשים. אז התשובה שאנחנו תמיד צועקים בסרטים הגיעה – נגמר לו מקור האנרגיה מאוד מהר. ויקח כנראה זמן עד שיהיה אפשר לבנות רובוט שידע להשתמש באנרגיה מתחדשת או לטעון את עצמו מהשמש באופן מספיק יעיל ומהיר, בשביל לעבוד ברצף זמן רב. עד אז ידינו כנראה עדיין על העליונה. החלק השני של התשובה, הוא שיותר מאשר אנחנו מפחדים שרובוטים יחסלו אותנו, אנחנו מפחדים שאם רובוט יהיה מסוגל להרוג מישהו, או תקרה תאונה – ככל שהוא יהיה יותר עצמאי ופחות תלוי במהנדסים שלו,כך פחות יהיה לנו את מי להאשים.
Robot escaped from the testing ground
ה-VR שולט בתערוכת E3
מיקרוסופט משיקה את ה-Xbox One S – קונסולה חדשה שעכשיו תתמוך ב-4K HDR – תקן לטווח בהירות של 1000nit המוצגים בו זמנית על המסך. המשמעות היא – הטווח הדינמי הרחב יחד עם הרזולוציה הגבוהה הופך את הקונסולה למתחרה אמיתי ל-PC. עם זאת, המשחקים של הקונסולה הקודמת עדיין יעבדו, ולא ידוע כעת האם יצאו גרסאות מיוחדות התומכות ברזולוציה הגבוהה או שלבינתיים צריך להסתפק בשדרוג טכני המתבצע על ידי מעבד התמונה של הקונסולה.
בד בבד, אנחנו רואים שכל קו טלוויזיות הפרימיום החדש של כל היצרניות הגדולות, מכיל גם הוא תמיכה ב-4K HDR, טכנולוגיה שהייתה שמורה לדגמים בודדים ויקרים במיוחד. מחירו של הדגם החדש מתחיל ב-300 דולר. בנוסף, החברה הציגה את ה-Xbox Play Anywhere שיאפשר לקנות פעם אחת משחק בצורה דיגיטלית, ולשחק בו גם במחשב עם Windows 10 וגם באקסבוקס, ולשלם רק פעם אחת. נעבר ליכולת לקחת איתך את המשחקים ממקום למקום, הדבר מאפשר גם משחק רב משתתפים בין פלטפורמות, משהו שלא היה קיים עד כה.
בנוסף למגוון משחקים ייעודיים ל-VR, אוקולוס הציגה את בקר ה-Touch שלה שמאפשר נוכחות ידיים וירטואליות בתוך המשחק. אוקולוס מציינת שעם השקת הבקר החדש לקראת סוף השנה, יצאו לא פחות מ-30 משחקים שתומכים בטאץ'.
האייפד שכבר לא
בשנת 2010 אפל השיקה את האייפד הראשון שלה – מחשב הטאבלט השימושי הראשון בעולם. אני כמו רבים קניתי אותו בלי לדעת בדיוק מה אני הולך לעשות איתו, וכמובן השימוש הטבעי שלו היה לקרוא דברים בשירותים והוא אפשר לעשות זאת היטב.
מאז קניתי את האייפד 4 והמכשיר הישן שימש אותי לעיתים רחוקות, והוא מצא את עצמו מאוחסן. אני עדיין משתמש באייפד 4 שעובד בסדר גמור וכעת הבן שלי רוצה לגנוב לי אותו כל הזמן. כדי שהוא חלילה לא יהרוס את המכשיר היקר, חשבתי לעצמי, שישחק עם האייפד הישן, הוא בכל מקרה חסר תועלת עבורי. מפה לשם המכשיר נשאר בסלון והגיע סטנד לאייפד שהזמנו מסין, וחשבתי לעצמי שאפשר להשתמש באייפד במטבח כדי להציג מתכונים או טיימר לבישול וכן הלאה.
מיד ניגשתי לחנות האפליקציות להוריד מגוון דברים רלוונטיים ואז נתקלתי בהודעה בעייתית למדי: "אפליקציה זו דורשת גרסת מערכת הפעלה 6.0 ומעלה".
אתם מבינים, אפל הפסיקה את התמיכה באייפד אחד ב-2012 ובזאת סיימה את מחזור החיים שלו עם iOS 5.1.1, אך הזמן המשיך קדימה וכל האפליקציות החדשות לא תומכות במערכת ההפעלה הישנה או שיש להן דרישות חומרה שאין להן מענה בדגם המיושן. וזה מה שמביא אותנו למונח שאולי כבר שמעתם: Planned Obsolescence – השבתה מתוכננת. מי שראה את הסרט התיעודי על הנורה החשמלית, זוכר את הסיפור על קרטל הנורות שבו כל היצרניות סיכמו ביניהן שחיי נורת להט לא יעבור את האלף שעות. שהרי, למכור למשק בית סט נורות שיחזיקו לו את כל החיים זה לא ביזנס משתלם בכלל. אבל ליצור מוצר שנהרס מעצמו אחרי תקופה מוגדרת מראש, זה מודל עסקי מעולה שמשאיר אותך רלוונטי עד סוף החיים.
במכשירי אלקטרוניקה יש שתי שכבות של השבתה מתוכננת, הראשונה היא החומרתית שבה הסוללה מפסיקה להיות אפקטיבית ואינה ניתנת לשימוש ממושך אם בכלל, וביצועי המכשיר אינם מספיקים לדור החדש של התוכנות, והשנייה היא התוכנתית שבה התמיכה במערכת ההפעלה מופסקת, מה שמשאיר את המכשיר שייתכן ועדיין תקין לגמרי, חסר תועלת ועל המשתמש לשדרג בין אם ירצה או לא.
כזה הוא המקרה כאן שכן, הסוללה של האייפד העתיק, מחזיקה משמעותית יותר מזו של המכשיר החדש. שהוא בעצמו עבד מעולה עם iOS 7.0, אך החל מ-iOS8, החל לאבד חיי סוללה מעצמו, גם ללא שימוש במכשיר. אם לפני כן היה מתקבל זמן המתנה ושימוש של יותר משבועיים, היום המכשיר מכלה את הסוללה תוך פחות משבוע, למרות שדפוס השימוש נשאר זהה.
אז מה עוד אפשר לעשות עם המכשיר הישן שעדיין עובד מצוין? אני לעיתים משתמש בו לסימולטור טיסה. יש מספר מפתחים שראו את הפוטנציאל במכשירים הדקים עם מסך המגע ויצרו להם אפליקציות המתחברות אל הסימולטור המותקן במחשב, בכך מרחיבות את השימושיות של התוכנה. במקרה, אפליקציה זו כבר קיימת על המכשיר ממתי שהייתה תואמת לגרסת מערכת ההפעלה הישנה, ואין לדעת אם תמחק, אם אוכל להתקינה מחדש.
במקרה נוסף אפשר לעשות שימוש במכשיר כדי לערוך רשימת קניות באתר מבוסס דפדפן או באפליקציית הפתקים המובנית. עם קצת יצירתיות, אפשר למתקן את המכשיר על המקרר או לידו ולהשתמש בו כדי לנהל את המלאי של הבית. לכבוד הפרויקט הזה אגב קניתי גם סורק ברקודים המתחבר בבלוטות', אך עוד לא הצלחתי לפענח את השיטה הטובה ביותר לעשות זאת בלי תוכנה ייעודית.
ודוגמה שמאוד רלוונטית להרבה הורים, אני משתמש במכשיר אנדרואיד ישן כדי כמוניטור למצלמת ה-Wi-Fi המותקנת בחדר התינוק. בדרך זו הסוללה של הסמארטפון שלי אינה מתרוקנת לפני סוף היום, ותמיד יש לי מכשיר בכוננות.
המלצה בדקהאהוד ממליץ על Kings Of Horror – ערוץ יוטיוב של סרטי אימה טראש – כאלה שנראה שצילמת בתיכון עם לכבות את האור ולהכות בסיר באמעצות כף, ברגע מפחיד. לחובבי הז'אנר בלבד. שחר ממליץ על סרט תיעודי במציאות מדומה על דאע"ש.
The post רובוט בורח עם אייפד ישן במציאות מדומה [050] appeared first on Low Battery.
Create your
podcast in
minutes
It is Free