Information Podcasts

Løsninger på tidens store udfordringer.

Others
Informations Forsamlingshus

Hør nogle af landets klareste hjerner udlægge verdens tilstand sammen med avisens journalister og redaktører i denne serie af live-arrangementer fra Informations forsamlingshus.

Kvantemekanikkens gåde

Information dykker ned i atomernes vilde verden og i spørgsmålet om, hvad virkeligheden i virkeligheden er. Serien er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste overblik over ugens vigtigste historier. Vært Anna von Sperling får besøg af avisens skribenter, og Rune Lykkeberg serverer ugens optur.

Langsomme samtaler med Rune Lykkeberg

Informations chefredaktør Rune Lykkeberg interviewer samtidens største tænkere og intellektuelle superstjerner om alt fra poesi, punk og popmusik til klima, økonomi og politik.

Det store perspektiv

Det Store Perspektiv beskæftiger sig med alt det, du bør vide om nogle af verdens store spørgsmål – fra klimakrise til sundhedsforskning. Podcasten er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Naturvidenskaben forfra

I denne serie af oplæste artikler ser vi på verden med videnskabens øjne for at forstå naturens komplicerede sammenhænge, og hvordan de former vores liv. Serien er støttet af Carlsbergfondet.

Shakespeare er lige her

Rune Lykkeberg præsenterer ti af William Shakespeares væsentligste stykker og taler med bl.a. skuespillere, instruktører og kritikere om den britiske dramatikers særtegn og indflydelse

20 før 20: Informations litteraturhistorie

’20 før 20’ er en podcast om dansk litteratur siden år 2000 fortalt gennem periodens vigtigste begivenheder af Informations litterære kritikere. Anna von Sperling er vært.

Genopdragelsen – en podcast om social kontrol

Anton Geist interviewer politikere og eksperter om social kontrol med udgangspunkt i bogen Genopdragelsen, der fortæller historien om Samias genopdragelsesrejse til Pakistan som teenager.

Samtidskunsten forfra

Hvad er samtidskunst? Det undersøger kulturjournalist Anna von Sperling i denne podcastrække i selskab med kunstredaktør Maria Kjær Themsen. Serien er støttet af Ny Carlsbergfondet.

Deutschstunde

Deutschstunde dykker ned i den tyske højkultur og gør dig klogere på de største tyske komponister, filosoffer, digtere, billedkunstnere, filminstruktører og romanforfattere.

Grænseland

I ’Grænseland’ taler vi med mænd i alle aldre om deres erfaringer med seksuelle gråzoner og grænser. Podcastserien er støttet af Foreningen Roskilde Festival.

Europæiske Ideer

Europæiske Ideer er en podcastserie, hvor førende tænkere præsenterer perspektiver, analyser og fortællinger om et Europa i forandring. Samtalerne foregår på engelsk.

Information Viden

I podcastserien Information Viden går eksperter og forskere i dybden med etiske dilemmaer og problemstillinger inden for forskning og videnskab.

Klimapodcasten: Den grønne løsning

Få et videnskabeligt perspektiv på klimadebatten, når vi hver uge taler med en forsker, der kan hjælpe med at svare på, hvordan vi bedst gennemfører den grønne omstilling.

Sara slutter fred med fremtiden

Sara Mering er 23 år og bange for den fremtid, hendes generation går imod. Derfor søger hun hjælp til at forstå tidens store udfordringer – og hvordan vi skaber forandring.

Moderne Ideer

Moderne Ideer fra Information leverer svar på vor tids største udfordringer fra de mennesker, der ved allermest om dem.

Støjbergs instruks

Anton Geist og Ulrik Dahlin, der oprindeligt var med til at afdække sagen, analyserer og diskuterer i denne podcast den historiske rigsretssag mod den tidligere udlændinge- og integrationsminister.

Det skønne Rusland

Hver dag hører vi om Ruslands forfærdeligheder. I denne podcast gør vi dig klogere på litteraturens, filmens, skakkens, videnskabens, billedkunstens og musikkens Rusland.

Go Mobile

Get podcasts on your phone today