Västra Götalandsregionen

Vi ansvarar för att invånare i Västra Götaland har tillgång till en bra sjukvård och vi skapar förutsättningar för en god hälsa för alla i Västra Götaland. Våra andra uppdrag är att arbeta med kultur, kollektivtrafik, tillväxt och en hållbar utveckling i Västra Götaland. Västra Götalandsregionen är en politiskt styrd organisation. Här hittar du våra podsändningar.

Koncernkontoret
Vårdpodden

Vårdpodden handlar om de stora förändringar som genomförs inom hälso- och sjukvården i Västra Götaland. Förändringarna berör medarbetare inom vården, både i Västra Götalandsregionen och hos privata vårdgivare. Vissa ämnen berör även medarbetare inom den kommunala hälso- och sjukvården och elevhälsan. Du kontaktar podden genom att maila vardskiftet@vgregion.se. Vårdpodden är en podcast från Västra Götalandsregionen.

Others
OCD-podden

På den regionala enheten OCD-Tvångssyndrom Lerum arbetar teamet med tvångssyndrom och närliggande diagnoser. I podden samtalar Johannes Cannán-Magnusson med profiler inom OCD-området samt behandlare ifrån OCD-mottagningen som delar med sig av sin kunskap kring diagnos, behandling och forskning inom ämnet psykiatri och i synnerhet tvångssyndrom och närliggande diagnoser. OCD-podden är en podcast från Västra Götalandsregionen.

Sex på arbetstid

Sex på arbetstid är precis som det låter, en podcast om sex och sexuell hälsa som du lyssnar på under arbetstid. Varje avsnitt har inbjudna gäster som delar med sig av kunskaper, erfarenheter och ger praktiska tips. Podden tar upp olika teman kopplade till sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR). Sex på arbetstid görs av Kunskapscentrum för sexuell hälsa, Västra Götalandsregionen. www.vgregion.se/ksh

Expertinslaget

Expertinslaget är en julkalender från Västra Götalandsregionen där vi får lära oss mer om Regionhälsans expertenheter. Under julkalenderns 24 luckor får vi lyssna på medarbetare från de olika expertenheterna som pratar om allt ifrån sexuell hälsa till osteoporos, våld i nära relationer och flyktingmedicinska frågor. Producenter: Elin Klingvall och Tobias von Porat Klippning och mixning: Elin Klingvall Ansvarig utgivare: Britt Tallhage

Innovation och digitalisering i Västra Götalandsregionen

En podcast från Västra Götalandsregionen om utmaningar och förändringar i hälso- och sjukvården. Under sommaren 2022 pratar jag, Hans van den Brink, med olika personer som jobbar på ett eller annan sätt med hälso- och sjukvården och med digital transformation.

The innovationsnyhetsbrev’s Podcast

Varje veckan en kort podcast om innovationsveckobrev som skickas ut.

Go Mobile

Get podcasts on your phone today