74 - Hjerneforsker Benjamin Svejgaard: "Jeg synes ikke, det er hårdt at tænke. Jeg synes, det er hårdt at snakke."
Benjamin Svejgaard er læge, hjerneforsker og foredragsholder – og så er han introvert.I denne samtale nørder vi ned i detaljer om hjernen, dopamin, personlighedstræk og impostorkomplekset.Vi taler om det at trives i stillhed og misforståelserne, der opstår, når introversion bliver forvekslet med hæmning. Vi kommer bl.a. omkring:– Hvorfor nogle skruer ned for musikken i bilen for at kunne se– Hvordan hjernen reagerer forskelligt hos introverte og ekstroverte– Hvad der egentlig foregår, når vi oplever impostorkomplekset– Og hvordan det føles, når man bliver vurderet som fagligt svag, fordi man ikke “fylder nok” socialt
73 - Morten Rønnelund og Camilla Lærkesen om OCEAN
Velkommen til en ny type afsnit i Bevidst Introvert! Hidtil har det mest været gæsterne, der talte – men nu er det tid til at skrue op for min egen stemme. Jeg har længe haft lyst til at lave et nyt format i Bevidst Introvert – et rum, hvor jeg selv kan få lov at dykke lidt dybere ned i emner, jeg er optaget af, og som jeg hverken har tid til at gå i dybden med til foredrag eller i interviews.Så jeg har allieret mig med Morten Rønnelund, som fremover vil være fast medvært på det her nye spor i podcasten. I denne første episode af det nye format taler vi om Big 5/OCEAN-modellen, som indgår i meget forskning, og som derfor vil blive nævnt igen og igen i vores kommende episoder.
72 - Bastian Overgaard: Vi bliver nødt til at holde møder om, hvordan vi holder møder
Du kender det helt sikkert: Endeløse møder, hvor nogle taler konstant, mens andre aldrig får ordet.Du kender nok også følelsen af at være mødelagt. Ødelagt af møder. I denne episode vender Bastian Overgaard tilbage til Bevidst Introvert for at tale om sin nye bog Mødelagt og om, hvordan vi skaber mødekulturer, der giver mening for både introverte og ekstroverte. Vi taler blandt andet om:Hvorfor 10% stilhed i møder kan gøre en verden til forskelHvordan “kladdesnak” og ordpres dræner energien og er spild af tidHvorfor god mødekultur er et fælles ansvar – ikke kun mødelederensHvad du som introvert medarbejder kan gøre for at starte samtalen på din arbejdspladsDu får også et par af Bastian Overgaards syv gode møderegler, som bogen bygger på. Blandt andre “stop-op-reglen” og “HIIT-møder”.
71 - Søren Sørensen: Hemmeligheden i en succes ligger i forberedelsen
Søren Sørensen er tidligere F-16-pilot, forfatter og introvert.I denne episode fortæller han om at føle sig lidt forkert i en karriere fyldt med fart, konkurrence og briefing foran store forsamlinger og om at lykkes uden at lave om på sig selv.Vi taler om:at føle sig som den forkerte jagerpilotvigtigheden af forberedelse som nøgle til succeshvordan man leder med tillid og bliver bakket op nedefraSøren Sørensen deler principper for god kommunikation og ledelse og fortæller historier fra luften og læring fra livet som pilot, instruktør og menneske.
70 - Henrik Tingleff: "De dygtige introverte bliver tromlet af mere ekstroverte typer"
Hvorfor bliver de højtråbende forfremmet? Hvad har pizzasnegle med status at gøre? Og er det i virkeligheden de introverte, der betaler prisen for egoets behov for indflydelse?Den dårlige nyhed til de introverte er, at egodyret bliver belønnet. Det er dem, der fylder mest, der får lønforhøjelser og forfremmelser. Det er dem, der taler mest, der bliver oplevet som de klogeste, også selvom det ikke nødvendigvis er begavet, hvad der kommer ud af munden på dem. Den gode nyhed er, at de introverte sandsynligvis er bedre mennesker. I denne episode taler jeg med psykolog og forfatter Henrik Tingleff om hans nyeste bog Egodyret. Samtalen tager os forbi statuskampe ved buffeten i vuggestuen, evolutionære hierarkier og de strategier, der får os til at fylde mere – også selvom de ikke nødvendigvis er de dygtigste.Henrik Tingleff giver tre gode strategier til introverte, der er trætte af at blive overset på jobbet.